sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Hassuja sattumia.

Olin viime yön (la - su yö) ajossa 22.00 - 07.00 ja yön aikana tapahtui pariin kertaan niin että sain tuttuja asiakkaita suoraan tolpalta.
Ensimmäinen oli 30-40 vuotias mies henkilö kaverinsa kanssa. Olin edellisenä viikonloppuna heittänyt kyseisen mies henkilön kotiinsa ja matka oli aika mukava. Juttu luisti hyvin ja kaveri oli hyvällä tuulella saatuaan hyvän taksimatkan. Siinähän sitä sitten ihmeteltiin hetki että miten hän sattuikaan istumaan autooni linja-auto aseman tolpalta, niinkuin edellisenäkin viikonloppuna. Sovittiin siinä sitten kyydin päätyttyä että jos hän ensi viikonloppunakin tulee kyytiini niin pistetään kimpassa lotto vetämään...

jäämme odottamaan.

Toinen kyyti oli hieman samanlainen...
Perjantai iltana päivystelin linja-auto aseman tolpalla ja sain kyytiini erittäin hyväntuulisen kolmen naisen porukan. Matka ei ollut pitkä mutta sitäkin lystikkäämpi.
Kun pääsimme määränpäähän hatanpäälle niin yksi naisista tuumasi:
"paljonkohan mahtaisi maksaa lisää jos menisin Kangasalle, suoramalle?"
Mietin hetken ja tuumasin, "jollain parilla kympillä luulisi selviävän..."
"Selvä,haen ensin kamojani sisältä niin sitten mennään. Pitää muuten lainata tolta kaverilta rahaa, mun mies ei suostunu maksaan mun taksia. Haluaisin silti sen viereen yöksi..."
heh, tipun teki mieli miestä, ajattelin. Sanoin kumminkin ääneen: "juu ilman muuta odottelen".

Matkan jatkuessa kohti Kangasalaa aloimme paremman tekemisen puutteessa höpisemään niitä näitä. Ja kuinka ollakkaan juttua riitti vaikka kuinka paljon. Keskusteltiin taksi hommista ja sitten jostain kautta päädyimme keskustelemaan eduskunnasta ja politiikasta. Siis tää tipu oli oikeesti kiinnostunu politiikasta ja meillä oli vielä ajatuksetkin aika samoilla raiteilla, itse en tosin politiikasta niin välitä mutta on hauska kuulla ihmisten mietteitä suomen eduskunnasta yms.

Jossain kohtaa puhe siirtyi naisen miesystävään ja siihen ettei se ollut suostunut maksamaan taksia Tampereelta Kangasalle. Tuumasin naiselle "sano muuten sille miehelles että taksikuskinkin mielestä se on ihan neiti kun ei suostunu maksaan taksia sulle"
Nainen repesi nauruun, "juu pitää sanoo sille. Menipähän kaverin rahat ainakin hyvään käyttöön"
Maksettuaan taksinsa, nainen kiitteli hyvästä kyydistä ja avasi oven lähteäkseen.
Tuumasin vielä "hyvää aamun jatkoa ja pidä neidistä hyvää huolta..."
"Varmasti pidän. Hyvää aamun jatkoa ja koita jaksaa"
Nainen laittoi oven kiinni ja lähti hymyillen kotiaan kohti.

nyt sitten lauantai iltana sain kyytiini yhden näistä kolmesta naisesta. Hän hyppäsi kyytiini myös linja-auto aseman tolpalta.
"Ei perhana, mää menin sun kyydilläs kotiin eilen"
"juu niinpäs menitkin. Nyt on näemmä vaihtunu naisseura mieheen..."
"no joo, toi on tollanen vaan..." sitten se jatkoi perjantai illan kyydin hehkutusta.
"sää heitit sen mun kaverin sinne Kangasalle, se soitti mulle heti kun se pääsi kotiin ja ihmetteli kuinka kiva taksikuski oli ollut. Olitte kuulemma höpisseet eduskunnasta ja kaikkee ja höpölöpöpölöpölö..... jne jne"
Siinä se sitten pölpötti taukoomatta hatanpäälle asti :)
lopuksi noustessaan autosta se tuumas: "se mun kaveri oli muuten sitä mieltä että olit tosiaan huippu taksimies.... ja mä oon samaa mieltä, toivottavasti törmäillään"
Makso kyytinsä sekin ja häipyi partnerinsa kanssa rappuun...

Nämä tälläiset kyydit on aika harvinaisia näinkin isossa kaupungissa kun Tampere.
Ja se että molemmat kyydittävät oli mukavia ihmisiä oli hyvää säkää myös. Monesti käy niin että jos sattumalta osuu sellainen asiakas kyytiin jota on tullut kuskattua aijemminkin niin ne on näitä "alan miehiä" tai vastaavia, eli "ei niin toivottuja asiakkaita"...

Muistin juuri että tämä kolmen naisen kopla oli saanut kangasalan taksilta kyydin aikaisemmin ja pyysivät minun soittamaan tälle kangasalan kollegalle silloin perjantai yönä...olisivat vaan halunneet sanoa että hatanpään jatkot meni jo kun et tullutkaan hakemaan...
jos olisin poikamies niin kyseinen asia voisi hieman vituttaa....
että terveisiä vaan sinne kangasalan kopille, jos joku vaikka sattui lukemaan :)

-R-

10 Comments:

At 4:09 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vittu mitä paskaa. Samanlainen seksistisyys huokuu kuin Juden teksteistä.

 
At 2:15 ap., Blogger Lusikka lattiaan said...

ei vittu, sain ekan palautteen näin äkkiä, siistiä.

Toivottavasti viihdyt blogini parissa :)

 
At 3:27 ap., Blogger nainen ratissa said...

Joo, lusikkahemmo on ihan armoton sovinisti. ;-)

 
At 8:57 ap., Blogger Lusikka lattiaan said...

tiedätkö montako sovinistia tarvitaan vaihtaan keittiön lamppu?

ei yhtään, akka tiskakkoon pimeessä!

;-)

 
At 2:08 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hmm. Henkilöt ovat ehkä aika tunnistettavia. Toivottavasti kenellekään ei tule hankaluuksia. Kun voihan olla, että Kangasalan mies ei ole ainoa :)

Kynnys tamperelaistaksin asiakkaaksi hyppäämiseen on pikkuisen noussut näiden taksiblogien myötä. En haluaisi lukea omaa matkaani blogista.

 
At 4:23 ip., Anonymous Anonyymi said...

Taksikuskien, ainakin tamperelaisten, älykkyysosamäärästä kertoo jotain, ettei erota sanaa "seksistisyys" sanasta "sovinisti". Onneks ei tarvi teille rahojaan syytää.

 
At 6:49 ap., Blogger Lusikka lattiaan said...

anonymous:"Hmm. Henkilöt ovat ehkä aika tunnistettavia. Toivottavasti kenellekään ei tule hankaluuksia. Kun voihan olla, että Kangasalan mies ei ole ainoa"

Niin no tunnistettavia ja tunnistettavia, hatanpää on mielestäni aika laaja käsite ja on tässä tullut vietyä useampia kolmen naisen porukoita hatanpäällekkin. Ja ei tuo kangasalakaan ole mielestäni mikään pieni paikka... He varmaan tunnistavat itse itsensä tästä ja jos eivät pidä kirjoituksesta niin huomauttavat asiasta s.postilla....

Yhtä asiaa taksi blogien lukijat eivät varmaan ota huomioon, se on se että eihän se välttämättä tarkoita sitä että jos tekstissä lukee 3 ihmistä että olisi ollut oikeasti 3 ihmistä. yhtä hyvin voisi olla ollut 4 tai 2 tai jotain... ;-)


Anonymous2: "Onneks ei tarvi teille rahojaan syytää."

ihmetyttää sitten että miksi taksi blogin lukeminen kiinnostaa ;-)

-R-

 
At 2:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mukavaa luettavaa tää blogi. Parempaa ku moni muu. Älkää välittäkö (huonoista) kommenteista, hulluja riittää maailmassa ja yleensä niillä ei ole mitää muuta ku aikaa valittaa pikku asioista

 
At 5:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kylläpäs olikin sattunut harvinaisen pikkusieluinen kommentaattori tänne. Itsellä ainakin on ollut vähän erilaiset silmälasit päässä tätä juttua lukiessa...

T.Maako

 
At 12:39 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hyvä meininki,onnea valitsemallenne tielle.

 

Lähetä kommentti

<< Home