torstaina, joulukuuta 28, 2006

Maksuvälineet...

Niin kuin olette varmaan huomanneet, osassa takseista ei kelpaa maksuvälineenä Visa "paska" Electron. Ajamassani taksissa ko. jääraappa ei myöskään kelpaa ja välillä käydäänkin automaatin kautta tai sitten laskeskellaan taskunpohjilta löytyviä baarihiluja oikein porukalla. Osa kiroaa läpyskän, kun ei kelpaa missään ja osa ihmettelee miksi ei kelpaa, kun niin monessa paikassa käy.

Koska en aja velaksi, "Anna tilinumeros. Maksan kun pääsen nettiin" ei toimi, enkä voi kirjoittaa pankkisiirtolappuakaan asiakkaalle, vaihtoehtoisetkin maksutavat käyvät ...enkä tarkoita tällä nyt sitä ehkä perinteisintä maksu luonnossa -tapaa.

Eräälle asiakkaalle oli tullut sen verran pikalähtö yökoneella ruotsista suomeen, ettei ollut ehtinyt vaihtaa euroja ja sain maksuksi tukun ruotsin kruunuja. Vaihtokurssi laskettiin "noin" arvolla sen verran että varmasti riittää. Sitten vain seuraavana päivänä Forexiin. Jäin vielä hieman voitollekin.

Toistaiseksi hilpein maksutapa sattui taannoin, kun asiakas jo kyytiin tullessa ilmoitti että hänellä ei ole rahaa mutta saisin raaputetun luonto-arvan jossa olisi kympin voitto. Matkakin oli sen varran lyhyt että mikäs siinä.

Muutamia esimerkkejä mitä olen saanut asiakkaalta tippinä eurojen sijaan.
-1,5L limsaa
-Olutta pulloina/tölkkeinä
-iso paketti suolatikkuja
-lounasseteleitä
-pullaa
-kinkkusiivuja
Ja näitä nimenomaan tippinä. Matkan aikana tarjotut ruuat ja juomat eivät sisältyneet tähän. Ovathan nuo aina hauskoja. Kaikkea tarjottua ei aina tosin viitsi/uskalla syödä.

Käteinen on kuitenkin aina se tervetullein tapa.

-M-

3 Comments:

At 6:55 ip., Blogger tuurari said...

Itselleni on kerran tarjottu maksuvälineeksi voittanutta veikkauskuponkia. No parempi sekin kuin hukka-ajo, käytiin asiakkaan luona tarkistamassa voitto teksti-tv:stä ja annoin jopa vastarahan koska voitto oli sen verran iso...

Tipeiksi on tullut mm. avaimenperä ja joulukukka.

 
At 4:22 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hupaisin kommentti tuohon Visa Electronin käymättömyyteen on toistaiseksi tullut nuoriso-osastolta, jonka kommentti oli:

"..ttu pitääkö sulle jollain oravannahoilla maksaa, nyt eletään 2000-lukua"

Näistäkin huumorimiehistä selvittiin automaatin kautta kurvaamalla.

 
At 10:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hauskoja kyydinvastikkeita on ollut
Pasuuna,mikrouuni,matka-tv,täytetty punatulkku..kännyköitä,kelloja,kameroita ei viiti edes mainita.
Huvittava tippi oli säkki lanttuja.
Kuka väittää että taxi työ on tylsää?

 

Lähetä kommentti

<< Home