torstaina, tammikuuta 11, 2007

Sääliksi kävi

Olipas taas hiljainen yö... tiistai keskiviikko yö. Ei baareissa ketään eikä missään muuallakaan ketään.

Olin menossa odottelemaan aamun aikatilausta Lahdenperän Shellin tolpalle, enkä kerinnyt edes kunnolla kääntyyn tolpalle kun kone tarjoili osoitetta, "hatanpää päivystys".
Eikun sinne suuntaan.
Ajattelin sinä ajellessani että sieltä varmaan tulee joku hönöläinen joka on loukannut itsensä yöllä tms.
No nappiinhan se meni, paitsi "normaalista" poiketen hieman laskuhumalassa olleen kaverin vammat eivät olleet, ainakaan kokonaan, itseaiheutettuja.

Avasin oven sisäpuolelta ja se jäi vain hieman auki kun ei kaveri kerinnyt ottamaan siitä kiinni. Siinä hetken kerkesin ihmettelemään että miksi hän ei pääse sisään ja näyttää homma muutenkin todella vaikealta.
No tottakai menin sitten auttamaan ja huomasin että molempia ranteita ympäröi siteet, vai oliko peräti kipsattu.
Kaveri penkkiin, vyö kiinni ja reppu takaluukkuun.

huomioitakoon että iskin mittarin päälle vasta kun pääsin itse takaisin autoon.

Siinä sitten sain osoitteeksi Tampereen ulkopuolisen osoitteen, ei kauhean kaukana.

Matkaan päästyämme kaveri alkoi avautumaan vammoistaan.

lyhkäisyydessään näin:

"olin Londonissa ja siellä oli tullut jotain sanaa portsareiden kanssa, tai ainakin väitettiin että minä olin uhkaillut niitä, siinä meni hetki ja huomasin että olen kasan alimmaisena kun kaksi yli 100 kilosta kaveria vääntää ranteita. Rusahti, pimeni ja nyt istun taksissa.
Voitko kuvitella, ammatti-ihmiset väänsi multa ranteet ympäri.... ja mä oon vielä muusikko"

Eli tuo oli lyhennetty versio miehen kertomasta.

Ja näistähän on ollut viimeaikoina juttua lehdissä ja medioissa. Portsareiden liiallinen voimankäyttö on tuttua, minulle ainakin ja varmaan monelle muullekkin.

Tiedän, todellakin tiedän, ettei ne humalaiset aina ole helpolla kunnolla, mutta että kääntää nyt toisen ranteet ympäri..... mua hävettäisi jos olisin poke.

Tosiasia on vaan se että näitä kavereita tuskin hävettää

ehkä joskus heidän kohdalleen sattuu jotain milloin saavat miettiä että olisikohan kannattanut olla varovaisempi menneisyydessä.

En todellakaan ole uskonnollinen mihinkään suuntaan mutta uskon että jos joskus teet jotain toista kohtaan hyvin niin se palautuu itselle, ennemmin tai myöhemmin. Sama pätee myös pahuuteen.

Toivottavasti muusikko nostaa syytteen.....minä nostaisin.
portasareiden puolesta todettakoon se että 90% hoitavat työnsä moitteettomasti ja heilläkin on varmaan ajoittain kovat paineet

mutta mikäänhän ei muuta sitä tosiasiaa että ammattilainen on ammattilainen ja liika on liikaa.
ammattilaisen tarvitsee osata käyttää oppejaan oikein ja kantaa vastuunsa


-R-

5 Comments:

At 9:15 ap., Blogger Turvallisuuden tekijä said...

Nyt täytyy kyllä sanoa, että tulee aika paksua tekstiä taksikuskilta. Siis teet tuollaiset johtopäätelmät tietämättä asiasta mitään muuta kuin herran X kertomuksen. Jos esim kaveri on otettu hallintaan ja on pistänyt niin paljon vastaan että ne kädet on mennyt siinä. Tämähäm tarkoittaa sitä että voin yleistää ihan kylmästi, että kaikki taksikuskit ovat käytöstavattomia ja epäsiististi pukeutuvia ihan perusteella sillä, että minulle on sattunut tälläisiä tapauksia viime aikoina kuskeiksi. ISO kiitos sulle vaan alamme mustamaalaamisesta ja se vahinko on jo tehty aikaisemmin viestissä ei se paljon auta jos loppuun pienellä kirjoittaa että suurin osa hoitaa työnsä hyvin.

 
At 5:37 ip., Blogger Lusikka lattiaan said...

Niin no miten tuonkin switten ottaa.... välillä itsestänikin tuntuu että suurinosa taksikuskeista on käytöstavattomia ja pukeutuu epäsiististi.
Portsareista uskaltauduin puhumaan sillä että tunnen heitä muutamia todella huvin ja muutaman kymmenen jotenkuten. Itse meinasin alallenne lähteä, vaan en lähtenyt.
Tiedän kokemuksesta ja siitä mitä olen nähnyt itse ja sisäistänyt erilaisista medioista että teidän alanne maineen olette pilanneet ihan itse ja liian paljon on julkisuudessa tapahtumia missä järjestyksen valvontaan osallistuva henkilö käyttää auktoriteettiään ja voimakeinojaan väärin.

Se mitä jutussani kerroin oli lyhyt veto siitä mitä mies minulle kertoi. Voisi kestää jokusen hetken että kirjoittaisin ylös koko keskustelumme. Matkamme ei ollut pitkä, mutta keskustelumme oli.

mutta ole hyvä vaan

 
At 7:53 ap., Blogger Turvallisuuden tekijä said...

Eli nyt sitten vielä lisää yleistämistä että olemme kaikki huonosti työmme hoitavia väkivaltaisia vallan väärinkäyttäjiä. Kirjoituksesi mukaan siis nämä sinun tuntemasi ihmisetkin kuuluvat tähän samaan kastiin mielenkiintoista. Sitten vielä nimeäppä yksi viimeaikainen mediassa ollut tapahtuma. Haluan vain herättää keskustelua en suinkaan närää. Suosittelen ajettelemaan näitä asioita hiukan enmmän.

 
At 10:28 ap., Blogger Kolleega said...

Jos mielestäsi tuossa yleistettiin niin lukutaidossasi on vikaa. Todettiin vain että ovat valitettavasti lisääntymään päin. Tai sitten nykyisin pullamössöt valittaa heti kun saavat pokelta nenilleen, vaikka oikeasti mitään ei olis tapahtunut. Media peliä.

 
At 8:07 ap., Blogger Lusikka lattiaan said...

Turvallisuuden tekijälle:
enpä oikeasti viitsi ruveta penkomaan sen kummemmin lehtiroskiksia tai nettiä todistaakseni asian mistä ei ole hyötyä suuntaan eikä toiseen.

kokeile hakea googlella...


se on oikeasti ihan sama minulle millaisen kuvan kirjoitukseni tai vastaukseni antaa, niinkuin kolleega totesikin, tässä tekstissä ei ollut tarkoitus yleistää.
Ja vaikka olisikin ollut niin karu fakta vaan on se, että jos ammattilainen paskoo toiselta käden rauhoitus tilanteessa niin silloin on mielestäni käytetty liikaa voimaa terveen harkinnan sijaan.

juu, meidänkin pitäisi pystyä väisteleen näitä ihmispeuroja mitä tuolla loikkii mutta minkäs teet...
elämä kun vaan on

 

Lähetä kommentti

<< Home