perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Vaihto-oppilaaksi Suomeen

Seuraava tapahtui viime vuoden marraskuun alun lumimyräkän jälkeen.

Keskustorilta tuli kyytiin autollinen palelevia ulkomaalaisia nuoria. Pojat osoittautuivat Italialaisiksi ja olivat selkeästi hämillään/innoissaan talvesta. Kyytiin tulleessaan he muistuttivat arktisten alueiden retkikuntaa. Paksut toppatakit päällä hupunnyörit tiukalla, kunnon rukkaset yms. talvivarustetta päällään ja pyysivät laittamaan auton lämmityksen täysille.

Mainittakoon, että pakkasta oli melkein viisi astetta ja lunta sen verran mitä keskustassa oli…

Noh. Yksi sälleistä kertoi ettei ollut nähnyt lunta viiteentoista vuoteen eikä muutenkaan ollut kokenut moista pakkasta. Kysyin kauanko he olivat olleet Suomessa ja he kertoivat tulleensa maahan elokuussa. Uh-huh. So. You aint’ seen nothing yet… Kerroin, että näillä lakeuksilla lunta saattaa tulla puolisen metriäkin ja että alkuvuodesta oli ollut kolmenkympin pakkasiakin... Jannut menivät hiljaisiksi ja molottivat sitten hetken italiaksi jotain. Eräs heistä varmisti että kuulivat oikein ”thirty degrees?? three – zero??” Eivät olleet uskoa että niissä lämpötiloissa on mahdollista elää.

Jälkeenpäin harmitti syksyn ja alkutalven kelit… Oli siinä ihmeteltävää paikallisväestöllekin. Kuulin jokin aika sitten että osa ulkkareista on TTY:llä vain puoli vuotta Jos näin, niin tifosoilta jäi helmikuun vilpoisemmat kelit kokematta. Sääli.

Ohessa pari kuvaa. Toinen on otettu 23.12.06 ja toinen 10.2.07 en kerro kumpi on kumpi.
-M-

3 Comments:

At 7:40 ap., Blogger Lusikka lattiaan said...

et kerrokkaan mutta auton matkamittari kertoo :P

-R-

 
At 6:15 ap., Anonymous Anonyymi said...

Lälläslää. Entäs jos nuo kuvat onkin otettu eri autoissa?

-M-

 
At 6:52 ap., Blogger Lusikka lattiaan said...

Mikäs helvetin "nimimerkinyksinpuhelublogi" tästä tuli.... heh

-R-

 

Lähetä kommentti

<< Home