torstaina, huhtikuuta 05, 2007

On baareja ja sitten on baareja....

Ystävältäni soitteli tuossa aamupäivällä ja kertoi asian mikä on mielestäni todella perseestä. Joten eikun blogiin....

Ystäväni oli ollut kaverinsa kanssa viihteellä. Ystäväni kaveri istuu pyörätuolissa... Joku sanoisi tässä vaiheessa että ei ole hyvä yhtälö tuo p.tuoli + baari. Voi se niinkin olla mutta saahan aikuinen ihminen tehdä niinkuin haluaa.
Kaksikko oli ollut istumassa iltaa ensin Grand Star Cafessa, joka sijaitsee hämeenkadulla katutasossa.

Siellä jonkinaikaa palloiltuaan oli kaksikko päättänyt siirtyä muua opiskelija porukan perässä opiskelija jatkoille Nite Trainiin. Se sijaitsee G.S.C yläkerrassa, pitkien portaiden päässä.
Niinkuin arvata saattaa niin pitkät portaat voivat olla ongelma kun on p.tuolilla liikkeellä....
joku varmaan ajattelee tässä vaiheessa että "onhan siellä portsareita", niin kaksikkokin ajatteli. Ja olihan siellä, oikein kaksin kappalein.

Ystäväni: "mitäs kaverit sanotte jos kannetaan tää tuoli tuonne ylös ja te hieman jeesaatte?"
Poke1: "Ei taida onnistua...."
Poke2: "Ei me voida taata teidän turvallisuutta portaissa..."
Y: "No turvallisempaa se on jos on kolme kantamassa kuin yksi vetämässä..."
Poke1: "omalla vastuulla menette"
Y: "Selvä"
P2: "Selvä, otappas sieltä takaa kiinni"

Ja siitä sitä sitten ottivat ja kantoivat kaverin ylös.

Ilta meni muuten kuulemma hienosti mutta jäi hieman sapettamaan jo kaverienkin puolesta illan päätös......

Kaverit ottivat takkinsa narikasta ja suunnistivat portaiden yläpäähän. Alhaalla oli ainoastaan Poke1.

Ystäväni: "nyt voitais haluta lähtee kotio päin, olisiko mahdollista saada kantoapu alas...?"
P1: "Ei kuule onnistu, mehän sanottiin ettei voida taata teidän turvallisuutta..."
Y: "Siis täh.... et voi oikeesti olla tosissas?"
P1: "Me sanottiin että omalla vastuulla meette...."
Y: "Meinaatko että mä jaksan yksin kantaa kaverin ehjänä alas?????"
P1: "teidän pitää vaan koittaa selviytyä omin neuvoin"
Y: "******"(jotain mutinaa ja jotain itsekseen tuumattua painokelvotonta tekstiä)

Olivat onneksi saaneet kaksi opiskelija sälliä kantaan molemmilta puolin ja ystäväni oli ottanut painon käsilleen kannateltavaksi ja käveli osittain tuoli rinnalla portaita alas...
Selvisivät onneksi naarmuitta ja pienellä hikoilulla... onneksi.

Täytyypä joskus ottaa molemmat kaverit mukaan ja lähteä kokeileen että missä Tampereen baarissa syrjitään invaliidejä ja missä ei.... Sillä vaikka omalla vastuulla käskettiin menemään niin mielestäni tuo on täysin vammaisen ihmisen syrjintää.
prkl-R-

7 Comments:

At 8:10 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kuinkas ne voi sitten taata usean sadan asiakkaan turvallisuuden, kun puoti on täynnä, jos eivät yhden? Luulis että yhden hetkellinen auttaminen on helpompaa kuin viidensadan humalaisen yhtäaikainen paimentaminen.

Sen kyllä ymmärtää, että narikkaa ja ovensuuta ei voi jättää vahtimatta.

-M-

 
At 10:50 ip., Blogger Riffi said...

Siis sen ymmärrän, että sanovat että eivät voi taata niissä portaissa ihmisen turvallisuutta, koska heitä ei ole koulutettu kantotehtävään.

Sitä en ymmärrä, että ei suostu auttamaan siltikään portaissa.

Suomessa kuitenkaan vielä ei olla Amerikan mallissa, että jokaisesta pienestä asiasta nostetaan syyte.

 
At 7:17 ap., Blogger Lusikka lattiaan said...

Eniten ehkä ihmettelin sitä että ne suostui kantamaan ylös mutta ei alas. Varsinkin kun varmaan hyvin tiesivät että siellä oltiin kiskottu muutama tunti viinaa.. luulis jo järjen sanovan että ei kunto voi olla pars mahdollinen.

-R-

 
At 4:52 ip., Blogger chess said...

joo-o. ei voi kun ihmetellä tuollaista toimintaa. mitähän olisivat tehneet, jos pyörätuolissa ollut kaveri olisikin satuttanut itsensä mennessään alas?

 
At 9:09 ip., Anonymous Viv said...

Aivan kauhean törkeää. Mihin tämä maailma on menossa?

Tulipa tuosta eräs omakohtainen kokemus mieleen yhtälöstä baari & pyörätuolissa oleva ihminen. Olimme parin kaverin kanssa istukselemassa kuppilassa iltaa, kun pöytämme viereen tuli eräs paikkakuntalainen pyörätuolissa oleva nuori mies. Hän kysyi ystävällisesti "Saako tässä tupakoida?". Ystäväni vastasi lyhyesti "Ei". Miehen ilme valahti ja hän lähti poispäin. Minä tietenkin järkytyin kaverini toiminnasta ja kysyin miksi hän niin vastasi. Hän oli kuullut miehen kysyvän jotenkin "saako tupakkaa?". Me kun emme silloin tupakoineet eikä meillä siis ollut tarjota hänelle. Ymmärrettyään väärinkäsityksen, juoksi ystäväni miehen perään ja meillä oli yhdessä loppujen lopuksi oikein mukava ilta. Vaikka väärinkäsitys saatiin korjatuksi, oli minulla tapahtuneesta paha mieli. Voin vain kuvitella, kuinka paljon vastustusta "erilaiset" joutuvat kohtaamaan.

 
At 1:34 ip., Anonymous Anonyymi said...

Itselläni on myös erittäin hyvä ystävä "rullatuolissa". Kun menenemme viihteelle, emme yksinkertaisesti mene paikkoihin, joissa on portaat, muttei hissiä ja riittävästi henkilökuntaa. Toki se rajoittaa kuppilakierrosta ja on periaatteessa väärin, mutta helpommalla ollaan päästy näin.

Eivät narikka-apinat kaikkialla ole heikkolahjaisia töykimyksiä, mutta ruuhka-iltoina kylän ykkösmestoissa on sen verran vipinää ja liian vähän henkilökuntaa, että vammainen jää helposti jalkoihin. Eikä silloin ole kellään kivaa. Tuskin niillä portsareillakaan.

 
At 8:46 ap., Blogger Taksitar said...

Kerran kyselimme samaisen paikan ovella josko heillä olisi vaikka keittiön puolella hissiä jolla päästäisiin ylös, kun mukana oli useampi tuoli ja muutama sähköpyörätuoli. Ei kuulemma ollut mutta poke lupasi auttaa sisään kantamisessa... siinä sitten oltaisiin oltu jos olisivat kantaneet sisään mutta ei ulos, sähkäri kun painaa hieman...

 

Lähetä kommentti

<< Home