lauantaina, helmikuuta 24, 2007

Käytännön vinkki ja kaino toive:

1. Älä ota firmasi/työpaikkasi avaimia mukaan viihteelle.
2. Älä mene käymään firmassasi/työpaikallasi, kun olet kännissä.
3. Älä vuoda firmasi tietoja kännissä.
4. Älä varsinkaan esittele firmasi turvallisuuden heikkoja kohtia!

Hauskaa illanjatkoa.
Onneksi olit Suomalaisessa taksissa.

-M-

perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Vaihto-oppilaaksi Suomeen

Seuraava tapahtui viime vuoden marraskuun alun lumimyräkän jälkeen.

Keskustorilta tuli kyytiin autollinen palelevia ulkomaalaisia nuoria. Pojat osoittautuivat Italialaisiksi ja olivat selkeästi hämillään/innoissaan talvesta. Kyytiin tulleessaan he muistuttivat arktisten alueiden retkikuntaa. Paksut toppatakit päällä hupunnyörit tiukalla, kunnon rukkaset yms. talvivarustetta päällään ja pyysivät laittamaan auton lämmityksen täysille.

Mainittakoon, että pakkasta oli melkein viisi astetta ja lunta sen verran mitä keskustassa oli…

Noh. Yksi sälleistä kertoi ettei ollut nähnyt lunta viiteentoista vuoteen eikä muutenkaan ollut kokenut moista pakkasta. Kysyin kauanko he olivat olleet Suomessa ja he kertoivat tulleensa maahan elokuussa. Uh-huh. So. You aint’ seen nothing yet… Kerroin, että näillä lakeuksilla lunta saattaa tulla puolisen metriäkin ja että alkuvuodesta oli ollut kolmenkympin pakkasiakin... Jannut menivät hiljaisiksi ja molottivat sitten hetken italiaksi jotain. Eräs heistä varmisti että kuulivat oikein ”thirty degrees?? three – zero??” Eivät olleet uskoa että niissä lämpötiloissa on mahdollista elää.

Jälkeenpäin harmitti syksyn ja alkutalven kelit… Oli siinä ihmeteltävää paikallisväestöllekin. Kuulin jokin aika sitten että osa ulkkareista on TTY:llä vain puoli vuotta Jos näin, niin tifosoilta jäi helmikuun vilpoisemmat kelit kokematta. Sääli.

Ohessa pari kuvaa. Toinen on otettu 23.12.06 ja toinen 10.2.07 en kerro kumpi on kumpi.
-M-

tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Rowley Birkin Jr.

Muistatteko brittiläisestä Fast Showsta (suom. Ruuvit löysällä) hahmon nimeltä Rowley Birkin? Vanha mies nahkaisessa nojatuolissa konjakkilasin kera mutisemassa muistojaan seikkailuistaan naisten sekä muiden mysteeristen petojen parissa. Kertomukset olivat yhtä mongerrusta joista sai selvää vain sanan sieltä täältä. Lopuksi hän aina myönsi saattaneensa olla hyvin, hyvin humalassa.

No. Joka tapauksessa, kyseisen henkilön jälkikasvu tai kaukainen sukulainen oli kyydissäni jokunen aika sitten. Kyyti alkoi tolpalta, jonka läheisyyteen hinataan hajonneita Pendolino-junia ja matka suuntautui länteen kohti taiteilijoiden ja muiden erikoisten ihmisten asuinalueita. Äijä n.40v selitti koko matkan …jotakin… kielellä joka lauserakenteiltaan sekä intonaatioltaan muistutti kovasti ensimmäistä kotimaista. Puhe ei ollut mitään örinää ja yninää vaan lähempänä pikkulapsen selitystä, josta ei kukaan ota tolkkua. Paitsi äidit. Lisäksi asiakkaan ulkoinen olemus vahvisti, että kyse ei ole karismaattisesta kielillä puhumisen lahjasta.

Nivelreumankatu… Ktrtffoowwnde jauksse koaqdjkka mas ltrkeut voikukka… Kwpössä turroppe laakkuju vastkalleenu paruskus elnuekku kylmä… ...Toll kysmä tusauxx opettaja. Perkele! Karustte heoppa la oddussän kitara harppdduku du… ...Olnus ke oratt miin pojuyfbh luonnonkuitu kauuiggzzo karts setä... ... Vasemmalla tuoppu vee kauto sullivanku apotti körsysyäks polaokke masutaarre... käänny ...kalldke oi hunnasst lokotra ma ki sössönsössön kotoa. Hallna mu töhkää su ennnakku höyryinen… ...Otterr musku kaikki. Kakrra po morjens!

I’m afraid that He was very, very drunk(osa sanoista keksitty käännöksellisistä syistä)


-M-