perjantaina, heinäkuuta 28, 2006

Mikä naisia vaivaa?

Taas tässä yhtenä päivänä sain asiakkaaksi pari nuorta naista jotka olivat olleet aloittelemassa iltaa muualla ja olivat menossa kyydilläni kaupunkiin juhlimaan. Niinkuin monesti aijemminkin naiset juttelivat mukavia ja olivat hyvällä tuulella.
Siinä sitten kaupunkia lähestyessämme, naiset alkoivat juttelun lomassa ehostaa naamojaan. Aikansa ehosteltuaan toinen naisista teki jotain todella typerää... hän otti hajuvesipullon laukustaan ja alkoi roiskimaan sitä itseensä.... siis taksissa sisällä.

Tästä pienestä alustus kertomuksesta päästäänkin itse asiaan ja tähän valitukseen, tai valistukseen.

Mikä järki on roiskia hajuvettä taksissa?? Eikö sitä oikeasti voi laittaa jossain nurkan takan ennen kuin menee baariin? Tai ihan vaikka vaan kotona.

Ajatellaan vaikka jo pelkästään kuskia. Ei minusta ole ainakaan mukavaa että työvaatteeni haisee naisten hajuvedelle vuoron jälkeen tai ylipäätänsäkkään.

Puhumattakaan niistä seuraavista asiakkaista...

Seuraavallahan voi olla vaikka paha astma, tai muuten jotain yliherkkyyttä. Joskus asiakkaat valittaa että kuskilla on liikaa jotain hajua päällä (tuo oli yleistys, sillä itse käytän todella kohtuudella). Muutaman kerran on vanhempi nainen valitellut että edellinen kuski oli nainen ja hajuvettä oli roiskittu todella paljon.

Okei, en minäkään paskalle halua haista mutta jotain kohtuutta voisi koittaa harjoittaa.
Myös miehet. Varsinkin aamuisin kentälle matkaavat, huh. Välillä aftershave lemuaa ja pitkään.

Eli jos tätä lukee joku nainen, ottaisitko seuraavasta lauseesta opiksesi (miksei miehetkin)

ÄLÄ ROISKI HAJUVETTÄ TAKSISSA SISÄLLÄ!!!

Älköön kukaan nainen (eikä miehetkään) loukkaantuko tästä kirjoituksesta. Tällä oli tarkoitus valaista ajatusmaailmaanne, ei mollata teitä.

-R-

tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Iloinen porukka

Viime yönä (ma-ti) oli taas oikein autonäyttelyä kaupungissa.
Asiakkaita ei missään ja autoja vaikka kuinka ja paljon, ja sitten oli vielä lyöty pätkävuoroja.... :-(

Noh, mahtuihan sinne "ruuhkan" joukkoon yksi todella hilpeä porukka jonka vein keskustorin tolpalta länsi Tampereelle päin aamuyöstä....

3 nuoren miehen porukka ja kaikki änkesivät takapenkille. Totesivat siinä jopa melkein yhteen ääneen että
"onpas muuten hieman gay:n oloista kun kaikki ängettiin taakse"
ja kaikki repes :-)
Kyyti oli sen verran lystikäs että olisi pitänyt olla nauhuri jotta siitä voisi kertoa enemmän...
Niin hauskaa meillä oli että hyvä etten peruuttanut puuhun kun nauraen lähdin pihasta. Itseasiassa kyyti oli niin hilpeä että nauran sille vielä piiiiiiitkään.

-R-

Huoli kolleegasta

Kuulin tuossa edellisyönä että yksi kolleegani oli saanut töissä sydänkohtauksen. Tulin tiedosta hyvin surulliseksi sillä kyseinen kaveri on todella mukava vanhempi (64v.) herrasmies.
Asiasta on liikkunut niin montaa eri versiota että ei pysty tietään mikä on totta.
Hengissä se oli jokatapauksessa selvinnyt, mutta sen kummempaa tietoa ei tunnu kellään olevan. Tai ainakaan en sellaisen ihmisen kanssa asiasta keskustellut.

Nämä tälläiset onnettomat tapahtumat pistää miettimään omaa terveyttä....

"kaasua vaan Korpinen, työt odottaa. 5 tolppa tuntuu tyhjältä kun et ole siellä."

Eli toivotaan että kaveri palaa ennalleen ja jatkaa hommmia, tai sitten miettii tosissaan asiaa ja lopettaa hommat ajoissa.

-R-

tiistaina, heinäkuuta 18, 2006

Kaahareitahan me kaikki!

Elämää ratin takana ja Nainen Ratissa kirjoittelivat taksien niinsanotusta hurjastelusta... Pakkohan minunkin on tänne kyseisestä aiheesta laittaa oma pieni selostukseni, veti siitä joku herneet tai ei...

Yleensä kun ihmiset huomaavat että taksi mennä viipottaa hirveeeeeetä vauhtia meneen niin ajatellaan vaan että "tossa noita saatanan kaahareita menee ja ne kutsuu itteensä ammattiautoilijoiks..." tai muuta vastaavaa. Eli ajatellaan hirveän suppeasti. Se että se taksi siellä painelee mahdollisesti ylinopeutta johtuu useimmiten mielestäni siitä että taksilla on asiakas ja kuljettaja ajattelee oman asiakkaansa etua. Harvoin meinaan näet että taksi päästää sinut ylittelemään suojatietä kesken matkan jos asiakas on kyydissä...

Sittenhän voi olla sellainen tilanne että asiakkaalla on kiire jonnekkin, siinä tosin jokainen kuski vetää oman korttinsa varjolla. Poliiseille kun ei kelpaa syyksi edes se että on viemässä ihmistä synnytykseen. Tässä joku aika sitten oli ollut sellainen tapaus että oli kaksi vaihtoehtoa, joko lapsi syntyy taksiin tai sitten taksi vetää "vähän helvetin paljon reippaammin". No kuinka ollakkaan kuski päätti vetää reippaammin TAYSiin, eikös juuri silloin sattunut olemaan tutka matkan varrella... Kortti pois, sakot päälle, yms, ei edes otettu lieventäväksi asianhaaraksi sitä että oli synnytys melkolailla käynnissä...
Tosin kuski ei tiennyt ilmeisesti että vastaavassa tilanteessa kannattaa ensin varmistaa hätäkeskukselta että "tie on vapaa" eli saa luvan ajaa hieman lujempaa.

En minä tosin sitä sano ettei ylinopeudesta saisi sakottaa, jos rikot lakia saat siitä pikavoiton, oli se oikeutettua tai ei.
Mutta siitä olen muutamien asiasta itseään ilmaisseiden kolleegoideni kanssa samaa mieltä että yö aikaan voisi olla eri nopeudet kuin päivällä... Ja ne vitun valot voisi joku "oikeesti-fiksu-insinööri" suunnitella uudestaan. Äkkiä vois luulla että se olisi kaupungille halvempaa pitää valoja kiinni kuin että polttaa niitä turhaan.
Toijalassa niillä ei oo liikennevaloja niin ne säästää pitämällä katuvaloja kiinni ;-)

Tuosta ylinopeudesta vielä sen verran että itse ajelen aikalailla 70% jonkinmoista ylinopeutta, varmaan ajaisin pakillakin ylinopeutta... en siksi että "mä paskat välitän säännöistä", vaan siksi että 8-14 tunnin vuoroa ei jumalauta jaksa hinata koko ajan "hitaasti" eikä tuolla liikenteessä ihan oikeesti pysty ajaan koko aikaa rajotusten mukaan. Muuthan menee koko ajan heittämällä susta ohi. Eipä siinä, ei tää ole mitään kilpa ajoo että ohi vaan jos siltä tuntuu, mutta kumminkin. Voisi siitä jopa asiakaskin alkaa mussuttaan jos junnaat kehä kolmosella 70 - 80km/h kun normaali ajovauhti on sen 100 km/h.
Sama se on täällä "maallakin"...

Viekää kaikilta meiltä kortit ja pistäkää nää "kukkahattutädit" ajaan pirssiä... siinä sitä oliskin...

-R-

sunnuntaina, heinäkuuta 16, 2006

"Mihin sä haluut mennä...?"

Lauantai illan eka kyyti oli aika veikee...

menin osoitteeseen xx, sieltä hyppäsi vanhempi mies kyytiin.

Kuljettaja: "Moro!"
Asiakas: "Sanoitko sää mulle moro?"
K: "kyllä taisin sanoa..."
A: "No moro vaan sullekkin"
K: (ajattelee että mikäköhän toi oli, mutta kysyy) "Minnekkäs päin mennään?"
A: "Nooo, mihin sä haluisit mennä...?"
K: "o-okei, siis minne?"
A: "sano sä minne sä menisit"
K: "no, mä voisin mennä vaikka keskustorille."
A: "No niin, nythän meillä on määränpää... sinne siis"
K: "selvä" ...............................tai hyvin humalassa...

sinne mentiin, eikä matkalla puhuttu sanaakaan... Eipä ole tälläistäkään vielä sattunut kohdalle.

-R-

keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2006

Yksi asiallisimmista koskaan kuskaamistani asiakkaista.

Viime yö oli aika normaalin tylsä yö, jotain homman tynkää oli aina välillä mutta tolpillakin pääsi istuskeleen. No eipä siinä, tolpilla istuskellessa on aina mukava jutella kollegoiden kanssa, mikäli siellä muita on :-)

Monesti käy niin että päivän viimeinen asiakas on joko päivän paras kokemus tai sitten huonoin, niin kävi viime yönäkin.
Tämä asiakkaani oli poikkeuksellisen mukava kuskattava. Jos edes puolet asiakkaista olisi vastaavanlaisia niin työmme olisi paljon helpompaa ja mukavampaa.

selitys:

Asiakas hyppäsi jousille Rautatieaseman tolpalta aika tasan 3:ltä.
Tervehti normaalisti (niinkuin 99% asiakkaista tekeekin) , mutta heti ensimmäinen lause otti korvaan:
Asiakas:"sopiiko sulle tälläinen hieman pidempi keikka?"
Kuljettaja: "tottakai, jos nyt ei Helsinkiin asti lähdetä. Vuoro kun loppuu kohtapuoliin."
A: "Nokialle mentäisiin"
K: "Tottahan nyt Nokialle joutaa lähtemään"
A: "Siitä mentäisiin kyllä hieman eteenpäin vielä..."
K: "Siuroon?"
A: "Just sinne..."
K: "Jos rahatilanne on kunnossa niin mennään ihmeessä..."
Asiakkaani seuraava liike yllätti täysin, olin jo varautunut "mulla-on-helvetisti-rahaa" vinoiluun, mutta ei... asiakkaani otti taskustaan Visan ja kysyi "pääseekös tällä?" johon vastasin myöntävästi hieman nöyränä. Ei tuo vielä mutta se että seuraavaksi asiakas antoi kortin minulle... Tietty heti sanoin:
"pidä siellä vaan, homma ok"
A: "ota sinne talteen vaan"
K: "ei se ole välttämätöntä"
A: "juu ota vaan niin homma on rehtiä molemmin puolin"
K: "selvä"

siinä sitten hetken matkaa mentyä tuli asiakkaalleni nälkä, ei kun lähimmälle grillille. Siellä kyseltiin mitä kuski syö, juo, polttaako yms. Alkoi oikein harmittamaan kun jouduin kaikesta kieltäytyyn. Olin meinaan varttia aikaisemmin käynyt pienellä aamupalalla.
No toihan se sieltä kumminkin tullessaan puolen litran Pepsi pullon :-)
Asiakas muuten tiesi automaattisesti että taksissa ei syödä juoda eikä polteta :-)
Siitä sitten kohti Nokian perää.

Matka oli mukava, juttua riitti ja asiakas tuntui tietoisesti välttelevän aiheita joita ei aina kannata ottaa puheeksi taksissa (mm. taksisurmat, paljonko juoksutakseja, mitäs jos en maksakkaan yms. yms.)
Perille kun päästiin, niin matka vedettiin Visalla, kuittien vaihtelun jälkeen asiakkaani alkoi vielä varmistelemaan että minulle jäi kyydistä hyvä mieli
A: "oliko tää nyt sulle hyvä kyyti? jäikö tästä mitään omaan taskuun kun näin pitkälle mentiin?"
K: "kyyti oli hyvä ja kaikki ok. ja ainahan näistä palkan saa kun asiakas on maksanut..."
A: "no tossa nyt vielä 5€, ei se oo paljoo mutta saa sillä ny edes kahvit"
K: "kiitos paljon"

aamunjatkot yms siinä huikattiin vielä ja sitten lähdin takaisin Tamperetta kohti.


Sitä aina välillä kysellään että millainen on hyvä kyyti, mielestäni tämä oli loistava kyyti. Kaikki kyydithän on aina omalla tavallaan hyviä.

Vielä tuosta kuskille ruoan tarjoamisesta hieman...
Niitä tulee aina välillä ja jotkut kauemmin ajaneet ovat tästä varmaan erimieltä mutta mielestäni siinä kuskille tarjoamisessa on jonkinmoinen eturistiriita...
ajatellaan vaikka näin:
-asiakas haluaa grillille, kuski odottaa, mittari juoksee odotustaksaa (33.20€/h). asiakas tulee autoon, matka jatkuu.
- asiakas haluaa grillille, tarjoaa kuskille ruoat yms... sitten se ristiriita, odottaako asiakas että kuski lyö mittarin kiinni, odottaako kuski että asiakas maksaa odotuksen ja ruoat...
jos kuski ei laita mittaria kiinni odotuksen ajaksi, loukkaako hän tällä asiakasta. Joku voi tosin loukkaantua siitä että häntä "luullaan" niin köyhäksi että mittari pysäytetään odotuksen ajaksi...

eli kaikkea kivaa voi alkaa ajattelemaan näistä...

Mielestäni paras keino kiittää kuskia hyvästä kyydistä ei ole se ruoka vaan se että jätetään tippiä kyydin päätyttyä, eikä sillä kortilla vaan käteisellä.

-R-

sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Hassuja sattumia.

Olin viime yön (la - su yö) ajossa 22.00 - 07.00 ja yön aikana tapahtui pariin kertaan niin että sain tuttuja asiakkaita suoraan tolpalta.
Ensimmäinen oli 30-40 vuotias mies henkilö kaverinsa kanssa. Olin edellisenä viikonloppuna heittänyt kyseisen mies henkilön kotiinsa ja matka oli aika mukava. Juttu luisti hyvin ja kaveri oli hyvällä tuulella saatuaan hyvän taksimatkan. Siinähän sitä sitten ihmeteltiin hetki että miten hän sattuikaan istumaan autooni linja-auto aseman tolpalta, niinkuin edellisenäkin viikonloppuna. Sovittiin siinä sitten kyydin päätyttyä että jos hän ensi viikonloppunakin tulee kyytiini niin pistetään kimpassa lotto vetämään...

jäämme odottamaan.

Toinen kyyti oli hieman samanlainen...
Perjantai iltana päivystelin linja-auto aseman tolpalla ja sain kyytiini erittäin hyväntuulisen kolmen naisen porukan. Matka ei ollut pitkä mutta sitäkin lystikkäämpi.
Kun pääsimme määränpäähän hatanpäälle niin yksi naisista tuumasi:
"paljonkohan mahtaisi maksaa lisää jos menisin Kangasalle, suoramalle?"
Mietin hetken ja tuumasin, "jollain parilla kympillä luulisi selviävän..."
"Selvä,haen ensin kamojani sisältä niin sitten mennään. Pitää muuten lainata tolta kaverilta rahaa, mun mies ei suostunu maksaan mun taksia. Haluaisin silti sen viereen yöksi..."
heh, tipun teki mieli miestä, ajattelin. Sanoin kumminkin ääneen: "juu ilman muuta odottelen".

Matkan jatkuessa kohti Kangasalaa aloimme paremman tekemisen puutteessa höpisemään niitä näitä. Ja kuinka ollakkaan juttua riitti vaikka kuinka paljon. Keskusteltiin taksi hommista ja sitten jostain kautta päädyimme keskustelemaan eduskunnasta ja politiikasta. Siis tää tipu oli oikeesti kiinnostunu politiikasta ja meillä oli vielä ajatuksetkin aika samoilla raiteilla, itse en tosin politiikasta niin välitä mutta on hauska kuulla ihmisten mietteitä suomen eduskunnasta yms.

Jossain kohtaa puhe siirtyi naisen miesystävään ja siihen ettei se ollut suostunut maksamaan taksia Tampereelta Kangasalle. Tuumasin naiselle "sano muuten sille miehelles että taksikuskinkin mielestä se on ihan neiti kun ei suostunu maksaan taksia sulle"
Nainen repesi nauruun, "juu pitää sanoo sille. Menipähän kaverin rahat ainakin hyvään käyttöön"
Maksettuaan taksinsa, nainen kiitteli hyvästä kyydistä ja avasi oven lähteäkseen.
Tuumasin vielä "hyvää aamun jatkoa ja pidä neidistä hyvää huolta..."
"Varmasti pidän. Hyvää aamun jatkoa ja koita jaksaa"
Nainen laittoi oven kiinni ja lähti hymyillen kotiaan kohti.

nyt sitten lauantai iltana sain kyytiini yhden näistä kolmesta naisesta. Hän hyppäsi kyytiini myös linja-auto aseman tolpalta.
"Ei perhana, mää menin sun kyydilläs kotiin eilen"
"juu niinpäs menitkin. Nyt on näemmä vaihtunu naisseura mieheen..."
"no joo, toi on tollanen vaan..." sitten se jatkoi perjantai illan kyydin hehkutusta.
"sää heitit sen mun kaverin sinne Kangasalle, se soitti mulle heti kun se pääsi kotiin ja ihmetteli kuinka kiva taksikuski oli ollut. Olitte kuulemma höpisseet eduskunnasta ja kaikkee ja höpölöpöpölöpölö..... jne jne"
Siinä se sitten pölpötti taukoomatta hatanpäälle asti :)
lopuksi noustessaan autosta se tuumas: "se mun kaveri oli muuten sitä mieltä että olit tosiaan huippu taksimies.... ja mä oon samaa mieltä, toivottavasti törmäillään"
Makso kyytinsä sekin ja häipyi partnerinsa kanssa rappuun...

Nämä tälläiset kyydit on aika harvinaisia näinkin isossa kaupungissa kun Tampere.
Ja se että molemmat kyydittävät oli mukavia ihmisiä oli hyvää säkää myös. Monesti käy niin että jos sattumalta osuu sellainen asiakas kyytiin jota on tullut kuskattua aijemminkin niin ne on näitä "alan miehiä" tai vastaavia, eli "ei niin toivottuja asiakkaita"...

Muistin juuri että tämä kolmen naisen kopla oli saanut kangasalan taksilta kyydin aikaisemmin ja pyysivät minun soittamaan tälle kangasalan kollegalle silloin perjantai yönä...olisivat vaan halunneet sanoa että hatanpään jatkot meni jo kun et tullutkaan hakemaan...
jos olisin poikamies niin kyseinen asia voisi hieman vituttaa....
että terveisiä vaan sinne kangasalan kopille, jos joku vaikka sattui lukemaan :)

-R-

Alku häröilyä....

Päätinpäs minäkin sitten pitkän mietinnän tuloksena aloittaa oman blogini. Kunhan pääsen tästä alku kankeudesta (ei aamu kankeudesta) niin eiköhän tämä juttu ala luistaan paremmin.

edit: Päätimme tuossa kollegani kanssa että tämä blogi toimikoon molempien kuskien blogina, eli nyt en kirjoittele tänne yksin.
viestit tulevat joko nimimerkillä -R- tai -M-
kekseliäitä jätkiä kun ollaan niin aatelttiin että tollaiset omalaatuiset nimimerkit riittäköön ;-)

-R-